"Reclamem legislar l'ecommerce per evitar competència deslleial i que tributin on vulguin"
Segons declaracions del president del COACB, Ricard Penas en una entrevista a Europa Press

El president del COACB, Ricard Penas, ha reclamat a les diferents administracions que legislin el comerç electrònic per evitar competència deslleial.

En una entrevista a Europa Press, Penas ha explicat que la pandèmia ha accelerat la penetració de l'ecommerce i que el 50% dels agents comercials ja han notat afectació a la feina en més d'un 30% de les vendes.

"És un tema que espanta. S'ha d'acabar regulant perquè es posi una pauta de cara al futur", ha dit i ha afegit que cal fer una anàlisi de com aplicar aquesta normativa.

Per ell, "el lliure mercat està molt bé però si no es posa un escenari de joc, no saps on són els límits", i lamenta que al comerç electrònic no existeixen aquests límits. Ha criticat que les empreses "tributen on volen" i que poden fer servir aquest avantatge com a eina comercial per augmentar els marges dels productes.

Ricard Penas també ha reclamat que el consistori barceloní diferenciï entre la mobilitat professional i la mobilitat particular. "No és el mateix". A més, ha assegurat que els professionals han de tenir un tractament específic que els faciliti la mobilitat dins de la ciutat, ja que "estan fent una feina que la ciutat necessita".

Sobre el col·lectiu d'autònoms, Penas ha lamentat que els agents comercials no s'han sentit acompanyats per les administracions durant els darrers anys i ha assegurat que la feina al sector és molt dura. Ha exigit que les administracions ajudin els autònoms, ja que són "un contribuent molt important per a l'Estat" que té molt poques contrapartides.

La gestió actual dels marketplaces posa en risc el model comercial català
Segons un estudi del COACB